Vraag & Antwoord

 

 

Ik ben lid van het Membership (ledengedeelte) en heb hulp nodig, waar kan ik terecht?

  1. In eerste instantie is er onder iedere videotraining de mogelijkheid om een reactie, vraag of opmerking te plaatsen. Binnen 24 uur tref je een antwoord, maar vaak al veel sneller.
  2. Sowieso kunnen actieve leden van AllesOVerOffice.nl  gratis deelnemen aan de LIVE Training & Coaching webinars (dat normaal gesproken €97 per webinar kost). Tijdens deze LIVE webinars is er naast waanzinnige training en live demonstraties ook ruimte om vragen te stellen en direct antwoord te krijgen. Leden krijgen een uitnodiging via de email.
  3. Uiteraard kun je ons ook altijd een e-mail sturen via info@allesoveroffice.nl. Op werkdagen heb je binnen 24 uur antwoord, ALTIJD!

Mijn account heeft de status “in-actief”, hoe kan dat?

Wanneer je lidmaatschap niet meer actief is (status = canceled), bijvoorbeeld omdat er een storing heeft plaatsgevonden, betaal dan eerst je achterstand (je hebt hier een e-mail vanuit PayPro voor gekregen met daarin een betaallink) en stuur ons daarna een e-mail met het verzoek om je account weer te heractiveren.

Hoe moet ik mijn lidmaatschap stopzetten?

Stopzetten van je lidmaatschap kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen aan info@allesoveroffice.nl waarin je aangeeft dat je jouw lidmaatschap wilt beëindigen. Vergeet s.v.p. niet je volledige naam + e-mailadres waarmee je jouw betaling hebt verricht aan ons door te geven, zodat we de juiste account- en betaalgegevens er bij kunnen pakken en vertraging voorkomen wordt.

Wanneer je jouw lidmaatschap stopzet, dan zal de automatische incasso ook stoppen en je account zal op in-actief (cancel) gaan zodra het de vervaldatum heeft bereikt (dit is telkens de laatste dag van de maand waarvoor je betaald hebt, waarbij de eerste dag die dag van de maand is waarop je ooit je lidmaatschap bent begonnen). Let op! Automatisch incasso geldt alleen als je een pakket gekocht hebt, en dat verlengd hebt. Verder wordt er nooit gewerkt met automatische incasso.

Zodra we jouw verzoek tot de stopzetting van je lidmaatschap hebben ontvangen zullen we per direct jouw lidmaatschap stopzetten. Hiervan ontvang je ALTIJD een bevestiging vanuit ons EN vanuit PayPro (onze online betaaldienstverlener). Pas wanneer je deze bevestiging hebt gekregen ben je er zeker van dat we jouw verzoek tot stopzetting hebben ontvangen en verwerkt. Houdt er s.v.p. wel rekening mee dat het stopzetten van je account een manuele en dus geen automatische handeling is. M.a.w. het kan dus even duren voordat we jouw stopzetting hebben doorgevoerd en je de bevestiging ontvangt (zeker wanneer je jouw stopzetting vlak vóór het weekend verstuurd…)

Ik wil een refund, kan dat?

Je kunt je lidmaatschap op ieder moment stopzetten. Reeds betaalde contributie van een verlenging, of het bedrag van aanschaf van een pakket  is echter definitief en zal niet vergoed worden. Er geldt dus een strikte en ondubbelzinnige non-refund policy.

Heb ik dan geen recht op 7 dagen bedenktijd?

Ja hoor, wij werken zelfs met een 12-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Ben je niet tevreden over het product dan storten we het volledige bedrag terug op je rekening.

Hoe krijg ik toegang tot mijn gekochte training?

Zodra je een pakket gekocht hebt, krijg je een email van mij met daarin een gebruikersnaam en een wachtwoord. Met die gegevens kun je inloggen in het ledengedeelte. Afhankelijk van het pakket wat je aangeschaft hebt krijg je voor een bepaalde tijd toegang.

Een levenlang toegang, hoe zit dat?

De meeste pakketten op de website worden verkocht met een levenlang toegang. Uiteraard geldt deze toegang alleen tot het aangeschafte materiaal of de cursus en geldt dit zolang de website en/of gekochte cursus online actief is.

Op welke wijze kan ik betalen?

Je kunt betalen met ideal of je creditcard. De betalingen verlopen via Paypro.

Krijg ik een betalingsbewijs of een factuur van de aanschaf?

Ja. Je krijgt direct een factuur meegestuurd in de bevestigingsmail. Alle genoemde prijzen zijn incl. 21% BTW.

Worden de pakketten automatisch verlengd?

Nee. Voor de pakketten geldt een eenmalige betaling. Er is uiteraard wel een mogelijkheid om het te verlengen.

Wat als ik problemen heb met inloggen of toegang tot mijn pakket?

Stuur een mail naar de helpdesk ( info@allesoveroffice.nl ) en we helpen je snel.

Zijn er ook certificaten te verkrijgen voor de trainingen?

Ja. Voor complete cursussen van Excel, PowerPoint en Word krijg je de mogelijkheid een certificaat te kopen. Bij de cursus Outlook is dit niet mogelijk, hier kun je een bewijs van deelname voor bestellen. De mogelijkheid om een certificaat aan te schaffen krijg je als je ingelogd bent in het ledengedeelte.

Wat zijn de kosten van een certificaat?

De kosten bedragen € 77,-. Dit is inclusief administratiekosten en verzendkosten. Let op: tijdens de lanceringsperiode (die NU nog loopt) gelden extreme kortingen. Klik op DEZE LINK voor meer info.

Is het ook mogelijk om met meerdere mensen een training te volgen?

Ja, dat kan. Neem even contact met ons op voor speciale ” groepsaanbiedingen “.

Ik wil NU starten, wat moet ik doen?

Allereerst gefeliciteerd met je keuze!

Dit is wat je nu moet doen:

Ga naar de www.allesoveroffice.nl en koop een pakket naar jouw keuze.

 

Comments are closed.